اگر به دنبال روش درست تحلیل آزمون هستید احتمالا بدین معناست که از اهیت آزمون زدن در پروسه آمادگی برای کنکور سراسری به خوبی آگاهی دارید.( در غیر این صورت بلاگی مجزا برای پرداختن به اهمیت آزمون زدن برای شما عزیزان تدارک دیده ایم که می توانید به آن مراجعه کنید)

یک سری از دانش آموزان در آزمون های آزمایشی شرکت می کنند و قصدشان از حضور ،پیشرفت و ارتقا دادن خود می باشد اما متاسفانه با آزمون دادن پیشرفتی نمی کنند و درجا میزنند .چه می شود که برخی دچار این مشکل اند ؟

لازم به یاد آوری است که یکی از مهم ترین دلایل شرکت در آزمون دریافت بازخورد راجب کیفیت آموزش و عملکردش است. شما با حضور در آزمون 60 درصد مسیر را رفته اید اما 40 درصد مابقی راه با تحلیل آزمون طی می شود .شما با گرفتن کارنامه می توانید نقاط قوت و ضعف خود را پیدا کنید و یا با توجه به عملکردتان در جلسه آزمون به سرعت تست زنی خود پی ببرید اما ایا این اطلاعات به تنهایی برای رفع مشکلاتتان کافی اند ؟ باید بگویم متاسفانه خیر

اگر می خواهید تحلیل آزمون اصولی داشته باشید باید خدمتتان عرض کنم در این صورت شما موظفید تمامی سوالات چه انهایی که درست پاسخ دادید و چه انهایی که نتوانستید به درستی آنها را پشت سر بگذارید نیازمند برسی هستند

سوال هایی که درست جواب دادید را برسی کنید شاید در پاسخنامه نکته ای باشد که شما بدون در نظر گرفتن ان جواب درست را دادید اما از ان نکته غافل شدید پس لازم به یاداوری دارد و همچنین ممکن است روشی در پاسخنامه ذکر شده باشد که روشی ساده تر و خلاصه تر است و یادگیری ان موجب افزایش سرعت شما خواهد شد.حتی ممکن است به صورت شانسی جواب درست را زده باشید و لازم باشد مبحث را باز دوره کنید.

اگر سوالی را نزده گذاشته اید یا آن را غلط زدید باید برسی کنید چرا این اتفاق افتاده .

 

دلایل عمده غلط و نزده ها:

 

-آن مبحث را نخوانده اید که دراین صورت هرگز شانسی جواب ندهید که نمره منفی درصد شما را پایین نکشد

– بی دقتی کرده اید و در دام افتادید -مطلب را خوانده اید اما تسلط کافی نداشتید

 

برسی بی دقتی در ازمون:

 

بی دقتی در ازمون مشکلی بسیار رایج بین دانش اموزان است توی یه سریا این بی دقتی پر رنگ تر و برای یه سریا کمرنگ تره.از جمله کار هایی که برای کاهش ان می توان انجام داد این است که لیستی از بی دقتی هایتان بنویسید نوشتن انها باعث می شود بیشتر در خاطرتان بماند و دفعات بعدی ذهن شما در حین انجام محاسبات یا انتخاب گزینه دقت عمل بیشتری به خرج دهد چون به خطر اگاه شده است و هوشیارانه تر عمل خواهد کرد.

کار دیگر این که بعد از هر صفحه تستی که میزنید پاسخ هایتان را با پاسخبرگ چک کنید.(مراقب باشید این کار وقتتان را هدر ندهد سرعت عمل داشته باشی)

قبل از اینکه گزینه را وارد پاسخ برگ کنید یکبار دیگر برگه سوالات را چک کنید.

گاهی در محاسبات بی دقتی میکنیم .بهتر است پراکنده نویسی نکنید از یک گوشه شروع و به سمت دیگر ادامه دهید (مثلا بخشی از محاسبات بالا، بخشی جلو سوال و بخشی انتهای برگه نباشد که هنگام برسی راه حل هم به مشکل نخورید) و تمیز نویسی را تمرین کنید کمی خوانا تر بنویسید تا درصد خطا شما کمتر شود.

 

برسی دلایل عدم تسلط:

 

گاهی شما در درسی ضعف دارید و باید برای آن درس بیشتر وقت بگذارید فردی هوش ریاضی قوی ای دارد و میتواند با 10 ساعت در هفته ریاضی تمرین کردن درصد خوبی بگیرد اما شما نیاز بیشتری دارید پس ساعت مطالعه تان را با خودتان بسنجید که ایا برای

شما کافی است یا باید آن را افزایش دهید.

گاهی منبعی که استفاده میکنید متناسب با سطح شما نیست مثلا اگر در درسی ضعیف اید نباید به سراغ کتاب های قوی بروید چون در گام نخست زیاد اشتباه جواب دادن به سوالات انگیزه شما را میگیرد و سراغ ان درس رفتن دیگر برایتان خوشایند نیست و ان طور که باید بهش نمی پردازید و ثانیا چون مفاهیم ابتدایی و ساده تر را بلد نیستید به راحتی گیج می شوید و در جواب دادن دچار شک و تردید می شوید.

حال دانش اموزی می گوید هم زمان کافی اختصاص داده و هم کتاب تس متناسب با سطحش استفاده می کند پس مشکل چچیست ؟چرا با این حال نتوانسته به خوبی سوالات را پاسخ دهد؟ نکته بسیار مهمی که شما باید هنگام تست زدن به ان توجه داشته باشید ،اموزش است نباید سرسری از کنار تست ها عبور کنید . در زمانی که شما تست اموزشی می زنید باید پاسخنامه را کاملا برسی کنید نکات جدید را بیاموزید انها را یادداشت کنید و اگر لازم بود یک بار دیگر ان سوال را از اول خودتان حل کنید ببینید این بار می توانید به جواب درست برسید یا خیر . با نگاه گذرا به پاسخنامه و عبور سرسری از کنار تست ها رشدی در شما رخ نمی دهد.

حال که تمامی سوالات را برسی کرده اید و نقاط ضعف و ایراد های اموزشی خود را پیدا کردید زمان ان است که در جهت رفع انها بکوشید .

دفتری بردارید و غلط هایتان را در ان بنویسید .به کتاب مراجعه کنید و آن بخش را مجددا از روی کتاب بخوانید

اگر به دنبال انفجار پیشرفت وو رفع اشکال هستید توصیه می کنم حداقل 5 تست از مباحثی که در انها ایراد داشتید بزنید درین صورت جای هیچ ابهامی باقی نمی ماند و مطلب به خوبی در ذهن شما جا میگیرد.

ممکن است شما در زمان مناسب مطالب را دوره نکرده باشید و همین موجب فراموشی بخشی از مطالب یا کند شدن شما سر جلسه ازمون شود .زمان کافی برای دوره انچه خوانده اید بگذارید . روز قبل ازمون هم دوره اجمالی بر مطالب میتوانید داشته باشید که به بهبود عملکرد شما در جلسه ازمون خیلی کمک می کند.

 

سوال هایی که بعد ازمون باید از خود بپرسیم:

 

مباحثی که انها را خوانده بودم اما نتوانستم به سوالات پاسخ دهم چه دلیلی داشته ؟

ایا باید ساعت مطالعه ام در ان درس را افزایش دهم؟ا

ایا در زمان خستگی ان درس را خوانده ام ؟ا

ایا روش مطالعه من در ان درس ایرادی دارد ؟

درس هایی که در ان ها مشکل داشتم و یا انها را برای این ازمون نخوانده بودم را کی میتوانم دوباره بخوانم ؟

ایا در ازمون بعد این مباحث هم پوشانی دارد ؟

این موارد را در برنامه تان برسی کنید زمان کافی به ان اختصاص دهید و می توانید با مشاورتان جهت اصلاح برنامه صحبت کنید .

معمولا دروسی که روز قبل از ازمون خوانده می شوند به علت عدم داشتن تسلط کافی روی مبحث دانش اموزان سوالات مربوط به ان ها را غلط میزنند به جای اموزش مطلب جدید در روز قبل از ازمون سعی کنید مطالبی که از ازمون پیش تا این ازمون مطالعه کردید را دوره و جمع بندی کنید  .

گاهی درصد کم با به علت سرعت عملمان است که نمی رسیم به همه سوال ها پاسخ دهیم درین صورت توصیه می کنید زمانی را به تست سرعتی )زماندار(زدن اختصاص دهید .نسبت یه زمان بی اهمیت نباشید هر چه زود تر روی سرعت خود کار کنید در کنکور عملکرد بهتری خواهید داشت چون در کنار بالا بردن سرعت دقت شما هم باید بالا برود تا بتوانید در سرعت بالا تحلیل درستی از سوال داشته باشید .

 

افسردگی پس از ازمون:

 

تا درصد و تراز رو دیدین احساسی برخورد نکنین و نرید تو لاک افسردگی شاید سوالات اون ازمون اون درس اون بار غیر استاندارد بوده . تقلب هایی که دیگران تو ازمون میکنن روی کاهش تراز شما هم اثر داره پس خودتو سرزنش نکن فقط بگرد و ببین اشکال از کجا بوده و اگه در توانته رفعش کن بچه ها لطفا حواستون باشه برای چی دارید ازمون میدید . رقابت اصلی شما کنکوره و این ازمون ها قراره دقیقا شما رو با مشکلاتتون مواجه کنه همون مشکلاتی که به خاطرشون توی کنکور قراره ضربه بخورید .پس ازشون نترسید ازشون فرار نکنید اینکه ازمونتون خراب شده دلیل خوبی نیست که تحلیل کردنش رو کنار بزارید دثیثا شما بیش از هر کسی به تحلیل نیاز دارید یعنی شما یه جایی مسیرو داری اشتباه میری پس باید بگردی دنبالش .

اینکه ازموناتو پشت سر هم خراب کردی و دیگه ازمون ندی داری در حق خودت اجحاف میکنی .اگر ازمونتو خراب کردی حتما یه دلیلی داشته که باید رفع میشده اگه چندتا ازمون بهبودی نداشتی اتفاقا باید ازمون هاتو جدی تر بگیری و همه عوامل مطالعه ات رو برسی و بهبود بدی و طی ازمون های بعدی ببینی رفع شده یا نه اینکه کلا ازمون دادن رو بزاری کنار باعث میشه اون اشکال رفع نشه و نتیجه اش رو متاسقانه با ضربه کنکور سراسری میبینی .

لطفا لطفا درصد و ترازت رو با هیچ کس مقایسه نکن و روی رشد خودت و مواردی که نیاز به تغییر دارن تمرکز کن .