برای رسیدن به نتیجه دلخواهمون چه در آزمون های مدرسه چه در ازمون های ازمایشی وکنکور علاوه بر دانش به مهارت های دیگری هم احتیاج داریم.شاید برای شما هم پیش امده است که سوالی را به خوبی بلد بوده اید اما در اثر بی دقتی نمره کامل اون سوال رو دریافت نکردید شاید بخشی از صورت سوال را ندیدید یا سوالی را جا انداخته اید .در سوال های تستی گاهی گزینه را درست انتخاب کردید اما در پاسخنامه گرزینه غلط را علامت زده اید یا حین مطالعه بی دقتی هایی به خرج دادید.

دثت به معنی توجه غیر ارادی از طریق حواس 5گانه است که حس بینایی بیشترین اثر را در دقت دارد.دقت اولین مرحله از مراحل انتقال مطلب به حافظه بلند مدت هست.

اول از همه باید بدانیم بی دقتی در همه افراد وجود دارد ولی میزان ان در افراد مختلف با هم تفاوت دارد . و همچنین دقت یه مهارته که می تونید اون رو در خودتون گسترش بدید .

 

دلایل بی دقتی :

 

عجله :

بیشتر مشکل زمانی است که ما میخواهیم با عجله کاری را انجام دهیم دچار بی دقتی و خطا می شویم

بچه ها توجه داشته باشید که سرعت عمل و عجله با هم متفاوت اند زمانی که ما در اثر تمرین سرعت عملمان بالا رفته باشد دچار بی دقتی نمیشویم اما در عجله ما امادگی پردازش سریع اطلاعات را نداریم و درصد خطایمان بالا می رود .

عدم تسلط کافی به مطالب:

زمانی که شما مبحثی را به قدر کافی ازش تست و تمرین حل نکردید و به تسلط کافی نرسیده اید به راحتی در دام های اموزشی می افتید و دچار بی دقتی می شود.

در نظر نگرفتن زمان :

چه در حین مطالعه چه در زمان ازمون اگر توجه به زمان نداشته باشیم و برای مبحثی بیش از حد مورد نیازش وقت بگذاریم مجبور میشویم در زمان اندک باقی مانده بقیه تست هارو با سرعت بیشتر بزنیم و اونطور که باید از جوابمون مطمین نمیشیم و به سراغ تست بعدی میرویم و در حین مطالعه هم برای پیش روی بیشتر یا تکمیل حجمی که در نظر داشتیم مجبوریم مطالب را سریع تر و در نتیجه سطحی تر بخوانیم.

نوع سوال :

گاهی اوقات سوال دام دار است و توجه و تسلط بیشتری را می طلبد لطفا از اتکا به شانس بین گزینه هایی که شک دارید بپرهیزید .

سوال های ساده هم از مواردی هستند که خیلی در حلشون دچار اشتباه میشیم چون فکر میکنیم نکته خاصی ندارن  و احساس رضایت درونی باعث میشه توجه کمی بهشون دارشته باشیم و همین بی توجهی بهمون لطمه میزنه .پس  اگه ازین به بعد سوال ساده دیدین به راحتی از کنارش رد نشین و توجه کافی به نکات داشته باشین.

 

خستگی و تغذیه نامناسب:

گاهی بی دقتی ها ناشی از خستگی هستند یعنی این که مثلا شما شب قبل از آزمون نخوابیده اید یا برنامه ی خواب و تغذیه ی شما در طول هفته ی گذشته ی قبل از آزمون، تنظیم نبوده است.

از نظر علمی اگر شما در طول چند ماه گذشته برنامه ی منظمی برای خواب یا حتی غذا خود نداشته باشید، به مرور زمان این موضوع در تمرکزو دقت، حافظه شما تاثیر می گذارد پس سعی کنید از نظر خواب و خوراک، حرفه ای عمل کنید و تنظیم خواب را به ماه های اخر و نزدیک کنکور موکول نکنید .

 

راه حل های رفع بی دقتی:

پرش چشم

بخشی از بی توجهی و بی دقتی ما در حین مطالعه کتاب یا سوال ها چرخش و پریدن چشممون از جایی که بودیم هست راه حل اینکه با مداد خطی که در حال مطالعه ان هستید را دنبال کنید.

 

عوامل حواس پرت کن

عوامل حواس پرتی رو از محیط مطالعه اتون دور کنید .همه کتاب ها رو در صورت امکان جلو چشمتون نزارید .اگر رو به روتون دیوار هست سعی کنید دیوار سفید ساده باشه و چسبوندن نوشته و عکس های زینتی جلوگیری کنید که حواستون کمتر پرت شه .سر جلسه ازمون ها ببینید چه چیزی موجب حواس پرتی شما می شود سعی کنید انها رو رفع کنید و با اگاهی بهشون توجه نکنید.

در فضاهایی که از ارامش کافی برخوردارند مطالعه کنید تا صدای محیط حواس شما را پرت نکند .می توانید از گوش گیر های مخصوص کاهش صدا استفاده کنید به متابخانه یا پانسیون های مطالعاتی بروید.

 

دفترچه بی دقتی ها

برای بی دقتی هاتون دفترچه تهیه کنید و اون ها رو بنویسید هر بار نوشتن بی دقتی ها هوشیاری ذهن رو در مواجهه با شرایط مشابه بالاتر میبرد و مانع از تکرار بی دقتی هاتون میشود.

 

نوشتن محاسبات

محاسبات را روی کاغذ انجام دهید و در نوشتن انها سرعت عمل به خرج دهید ذهنی حل کردن محاسبات درصد خطا و بی دقتی را افزایش می دهد.

مرتب نویسی

در حین نوشتن پاسخ و راه حلتون نظم داشته باشید .اشفتگی و بی نظمی در حین نوشتن راه حل تمرکز شما را پایین میاورد و موجب افزایش خطا و بی دقتی میشود .

بحث بی دقتی را هم که کنار بگذاریم برای مدیریت زمان ازمون راه حل هایتان را مرتب ببنویسید که اگر در انتها به جواب نرسیدید راحت بتوانید راه حلتون رو بازخوانی کنید و مشکل رو برطرف کنید .گاهی انقدر نا مرتب مینویسید که پیگیری راه حل قبلی ناممکنه و راه حل را از اول مینویسید.

تمیز نویسی در حین سرعت عمل نیازمند تمرین هست پس در خانه در حین تمرین و حل تست ها مرتب نویسی را تمرین کنید .

به این دقت داشته باشید که در ازمون فضایی که برای حل سوالات دارید محدود است پس در تمرین کردن هم از فضای کمی برای حل کردن استفاده کنید تا عادت کنید . سعی کنید درشت نویسی را کنار بگذارید تا در زمینه فضای حل سوالات به مشکل نخورید.

 

استراحت کافی

در حین مطالعه خود بازه های استراحت را رعایت کنید تا خستگی موجب بی دقتی شما در حین اموزش نشود.

علاوه بر بازه استراحت در مطالعه به امادگی ذهنی خود سر جلسه هم توجه داشته باشید شب های قبل ازمون خواب کافی داشته باشید تا مغز شما بهره وری کافی سر جلسه داشته باشد .

 

طبقه بندی اطلاعات

شباهت ها تفاوت ها و نکته ها را طبقه بندی و سازمان دهی کنید در این صورت هم یاداوری مطالب ساده تر است هم زمانی که طراح سوال در این تفاوت و تشابه ها قصد به دام انداختن شما را دارد با طبقه بندی ای که در ذهنتان دارید دچار خطا نمی شوید .                              

 

دقت در برسی گزینه ها و صورت سوال

صورت سوال و گزینه ها را به دقت برسی کنید .در صورت پیدا کردن گزینه درست از گزینه های دیگر غاقل نشوید شاید در گزینه های بعدی مورد درست دیگری پیدا کنید و درین صورت مجبورید گزینه ای که فکر میکنید درست بوده را بیشتر برسی کنید و امکان دارد دامی در ان نهفته باشد که با دقت بیشتر بتوانید ان را به درستی حل کنید .

صورت سوال رو کامل برسی کنید به منفی یا مثبت بودن افعال چه در سوال چه در گزینه ها دقت داشته باشید .